İstanbul Şehir Üniversitesi

TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
755 ZİYARETÇİ
  • ADRES: Altunizade Mahallesi, Kuşbakışı Cd. No: 17-2 Üsküdar/İstanbul
  • TELEFON: 444 40 34
  • SOSYAL MEDYA:

HAKKINDA

Köklü geçmişi ile 1986 yılından bu yana eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurduğu İstanbul Şehir Üniversitesi, gerçek bir “vakıf üniversitesi olma” hedefiyle yola çıkarak özgün, katılımcı, evrensel ve özgürlükçü perspektifi ve saygın kadrosu ile ilk olarak 2010-2011 akademik yılında öğrencilerle buluştu.
Dünya genelinde akademik gelişmeleri yakından takip ederek oluşturduğu özgürlükçü, yenilikçi yapısı ve disiplinlerarası eğitim anlayışı ile yola çıkan üniversitemiz şu anda 7 fakülte, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu çatısı altındaki lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla akademik faaliyetlerini sürdürüyor.
İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 114’ü yarı zamanlı, 306’sı tam zamanlı olmak üzere toplam 420 kişilik güçlü ve giderek daha zenginleşen bir akademik kadro mevcut.
İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 2018-2019 akademik yılı itibarıyla 79 farklı ülkeden 800’ün üzerinde uluslararası lisans öğrencisi bulunuyor. Uluslararası öğrenci oranının yüzde 18’e ulaştığı ŞEHİR, bu oranı önümüzdeki yıllarda daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor.
40 futbol sahası büyüklüğündeki Dragos Kampüste, 1260 kişi kapasiteli yurtları, kapalı ve açık spor alanları, Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri arasında en büyük e-arşive sahip olan kütüphanesi, sayısı 50’nin üzerinde öğrenci kulübü ve toplulukları, çok çeşitli kafeterya ve sosyal alanları ile ŞEHİR, öğrencilerine çok kültürlü ve hareketli bir kampüs yaşamı sunuyor.
Ayrıca beşeri, sosyal, mühendislik ve doğa bilimleri alanlarında eşsiz bir araştırma ve eğitim çeşitliliği sunan araştırma merkezleri ve Teknoloji Transfer Ofisi sayesinde hem öğrencilerin hem akademisyenlerin çalışmalarını rahat ve özgür bir ortamda devam ettirmelerine imkan tanıyor. ŞEHİR Kütüphanesi’nde bulunan yüz binlerce basılı, görsel, dijital kaynak ve çeşitli veritabanı abonelikleri ile dünyadaki akademik ve kültürel mirasa katkı sağlamayı hedefleyen çeşitli projelere de imkan sağlanıyor.​

YORUM YAPIN

DAHA ÖNCE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.